Go to content

Ethi’Hub

Ethi’Hub is een open, flexibele en participatieve ruimte die nieuwe diensten rond verzekeringen ontwikkelt. Dé plek om samen projecten te creëren, ermee te experimenteren, ze te versnellen en te realiseren.

Innovatie stimuleren

Ethihub Picto cible

Wat doet Ethi’Hub?

Ethi’Hub richt zich op de consument en analyseert zijn gedrag van vandaag om op een creatieve en innovatieve manier in te spelen op zijn behoeften van morgen. Het is bovendien een laboratorium voor monitoring en analyse. Zijn doel? De meest innovatieve en relevante ontwikkelingen identificeren.

Ethihub Picto ampoule

Ideeën?

Is uw bedrijf er als de kippen bij om oplossingen te bedenken voor problemen waar de meeste mensen mee te maken krijgen? Bent u ondernemer en hebt u zin om mee te werken aan onze volgende innovatie? Dan is Ethi’Hub zeker iets voor u.

Ethihub Picto drapeau

Wat is het doel?

Doeltreffende oplossingen bedenken voor nieuwe behoeften van het grote publiek. De relevantie van onze aanpak en de complementariteit van onze expertise (verzekeringen, diensten, ICT) aantonen aan potentiële partners.

Hoe gaat het in zijn werk?

1

Identificatie van een behoefte

Via een analyse van het klantentraject. Om na te gaan wat hun behoeften zijn, ook buiten ons vakgebied.
2

Zoektocht naar een oplossing

In de vorm van een eenvoudige en nuttige tool. Met behulp van een panel van experts, technologie en experimenten op het terrein.
3

Implementatie van een dienst

Door de ontwikkeling van technische oplossingen. Van post-it tot prototype en van implementatie tot gebruik door iedereen.

Bekroonde innovaties

Met Ethias Mobility & More wordt niet langer het vervoermiddel verzekerd, maar het traject zelf, ongeacht het gebruikte vervoermiddel.

Dit innovatieve product werd bekroond met de Decavi-trofee voor innovatie in 2021.

Ontdek Ethias Mobility & More

Diensten om u dagelijks verder te helpen

De juiste diensten vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest! Ontdek in onze online catalogus de oplossingen van Ethi’Hub die we aanbieden voor particulieren en collectiviteiten. Het enige wat u nog moet doen is uw keuze maken!

Ontdek onze online dienstencatalogus
Marketplace - 3 catégories

Waarden ten dienste van innovatie

Het uitrollen van een beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een belangrijke strategische stap. Innovaties weerspiegelen ons engagement voor een meer menselijke en duurzame samenleving.

Ethias heeft haar aanpak verankerd in wereldwijde bezorgdheden. Zo is haar actieplan toegespitst op de 17 Sustainable Development Goals (of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) die de Verenigde Naties heeft opgesteld. Deze SDG’s omvatten onder meer armoedebestrijding, gezondheid & welzijn, strijd tegen de klimaatverandering en duurzame steden & gemeenschappen.

Join us !
Sustainable development Goals
Projecten ontdekken
Deelnemen aan een project