Go to content

Ethi’Hub

Ethi’Hub is een open, flexibele en participatieve ruimte die nieuwe diensten rond verzekeringen ontwikkelt. Dé plek om samen projecten te creëren, ermee te experimenteren, ze te versnellen en te realiseren.

Innovatie stimuleren

Wat doet Ethi’Hub?

Ethi’Hub richt zich op de consument en analyseert zijn gedrag van vandaag om op een creatieve en innovatieve manier in te spelen op zijn behoeften van morgen. Het is bovendien een laboratorium voor monitoring en analyse. Zijn doel? De meest innovatieve en relevante ontwikkelingen identificeren.

Ideeën?

Is uw bedrijf er als de kippen bij om oplossingen te bedenken voor problemen waar de meeste mensen mee te maken krijgen? Bent u ondernemer en hebt u zin om mee te werken aan onze volgende innovatie? Dan is Ethi’Hub zeker iets voor u.

Wat is het doel?

Doeltreffende oplossingen bedenken voor nieuwe behoeften van het grote publiek. De relevantie van onze aanpak en de complementariteit van onze expertise (verzekeringen, diensten, ICT) aantonen aan potentiële partners.

Hoe gaat het in zijn werk?

1

Identificatie van een behoefte

Via een analyse van het klantentraject. Om na te gaan wat hun behoeften zijn, ook buiten ons vakgebied.
2

Zoektocht naar een oplossing

In de vorm van een eenvoudige en nuttige tool. Met behulp van een panel van experts, technologie en experimenten op het terrein.
3

Implementatie van een dienst

Door de ontwikkeling van technische oplossingen. Van post-it tot prototype en van implementatie tot gebruik door iedereen.

Bekroonde innovaties

Met Ethias Mobility & More wordt niet langer het vervoermiddel verzekerd, maar het traject zelf, ongeacht het gebruikte vervoermiddel.

Dit innovatieve product werd bekroond met de Decavi-trofee voor innovatie in 2021.

Ontdek Ethias Mobility & More

Waarden ten dienste van innovatie

De ontwikkeling van een beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een essentiële strategische oriëntatie. Innovaties weerspiegelen ons engagement voor een menselijkere en duurzamere samenleving.

Ethias zet zich in voor wereldwijde kwesties en richt zich met zijn actieplan op de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties, waaronder de strijd tegen armoede, gezondheid en welzijn, de strijd tegen klimaatverandering en duurzame steden en gemeenschappen.

Word onze partner!
Projecten ontdekken
Deelnemen aan een project