Go to content

Blue-bike

Mobiliteit

Blue-bike heeft meer dan 2000 deelfietsen op 105 locaties aan trein-, tram- en busstations in heel België.

De Uitdaging

Het openbaar vervoer nemen is goed voor het milieu en verlost je van file- en parkeerproblemen. Maar hoe geraak je snel op je eindbestemming eens je van pakweg de trein bent gestapt?

« We bouwen met Blue-bike gestaag verder aan de toekomst zonder te willen inboeten op onze basis-dienstverlening en betrouwbaarheid. Dit wordt door onze leden erg gewaardeerd – we scoorden in onze meest recente bevraging 98% tevreden klanten. De samenwerking met Ethias zorgt bovendien dat fietsers altijd met een gerust gemoed de baan op kunnen: bij pech, fietsprobleem of ongeval wordt door Ethias voor fiets én reiziger al het nodige gedaan. » Stefaan Butaye, CEO Blue-Bike

De oplossing

Dé referentie in België op het gebied van deelfietssystemen

Blue-bike zet de puntjes op de i met zijn deelfietsen. Lunchmeeting, opleiding, citytrip, familiebezoek… Met Blue-bike kan men de laatste kilometers na zijn trein-, tram- of busreis vlot, snel en comfortabel afleggen.

Gebruikers kunnen deelfietsen ontlenen met de eigen lidkaart, Mobib kaart, vouchers of smartphone (Blue-bike app of MaaS apps) en dit aan de scherpste tarieven op de markt: 1,50 euro tot 3,50 € voor 24 uur.

Blue-bike telt ondertussen meer dan 25 000 leden die sinds 2018 jaarlijks gemiddeld bijna 215 000 ritten hebben uitgevoerd. Met de introductie van slimme sloten (dat is een slot dat je kan openen via de app, of met je Blue-bike- of MOBIB-kaart) en de integratie in inmiddels vier MaaS-platformen* blijft Blue-bike verder innoveren. Intussen telt het Blue-bike netwerk meer dan 100 fietsdeelpunten en daar komen er steeds meer bij.

Samen voor een duurzamer klimaat

Ethias zal tegen 2030 zelf volledig CO²-neutraal zijn, dus dat er steeds meer Blue-bikelocaties komen om een milieuvriendelijk alternatief op de wagen te bieden is iets wat zij als duurzame verzekeraar alleen maar kan toejuichen.

Ethias is sinds 2017 partner van Blue-bike. In nauwe samenwerking – met elkaar, maar ook met de steden en gemeenten – rollen ze zachte mobiliteit steeds verder uit in heel België. Hiervoor kunnen ze ook op de steun van Vlaams minister van Mobiliteit, Lydia Peeters, rekenen.

* MaaS (Mobility as a service) integreert verschillende vervoermiddelen (trein, tram, bus, fiets- en autodeelplatvormen, huurauto’s) in één enkele app. De klant betaalt per tijdseenheid of afgelegde kilometer onafhankelijk van het gebruikte vervoermiddel.