Go to content

Clean Air Safe

Gezondheid

Clean Air Safe is een innovatieve dienst die de kwaliteit van de binnenlucht (CO2-niveaus) analyseert en zuivert, en in realtime meldt.

Het probleem:

Naar aanleiding van de COVID-19-pandemie moet de wetgeving inzake luchtkwaliteit in binnenruimtes permanent worden nageleefd. CO2-normen, coronabarometer, wetgeving inzake arbeidsplaatsen, luchtreiniging … Het zijn allemaal bepalingen die een uitbater moet naleven wanneer hij bezoekers ontvangt in een binnenruimte. Maar hoe dit aanpakken?

"Ethias wil altijd dicht bij haar klanten staan. Dankzij dit partnership met Clean Air Safe kunnen we aan onze dienstencatalogus een oplossing toevoegen die inspeelt op de behoeften van ondernemingen en collectiviteiten om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen inzake luchtkwaliteit in hun gebouwen.” Yves Mélot, Head of Ethias Services

De oplossing:

Clean Air Safe beveiligt uw ruimtes in real time.

Het “Clean Air Safe”-platform meet de CO2-niveaus in realtime en analyseert de configuratie van ruimtes en hun ventilatie. Clean Air Safe biedt u erkende oplossingen op maat waarmee u op transparante wijze laat weten dat uw ruimtes voldoen aan de wettelijke veiligheidsnormen. Clean Air Safe staat garant voor een oplossing op maat, ongeacht de sector waarin u actief bent.

Clean Air Safe is het enige platform dat de volgende diensten en oplossingen kan bieden:

  • Een gratis analyse van de ruimtes en van hun luchtkwaliteit, en een juiste diagnose, conform de normen en wetgeving.
  • Luchtreiniging- en ventilatieoplossingen op maat met controleerbare doeltreffendheid.
  • Een permanente controle van de luchtkwaliteit in de ruimtes.
  • De realtime melding van de resultaten via een volledig bestand dat kan worden geraadpleegd op smartphone, pc, app, specifieke schermen …
  • Een label voor ruimtes om personeelsleden, klanten, bezoekers, toeschouwers … te informeren dat ze zich in een “safe” ruimte bevinden.
  • Validatie van deze oplossingen door een preventieadviseur niveau 1.