Go to content

Flora

Woning

Flora, de eerste 100% online verzekering in België: eenvoudig, snel en transparant!

De uitdaging

De consument van vandaag verwacht verzekeringsdiensten die online beschikbaar, gebruiksvriendelijk en snel zijn.

Vandaag gebeurt alles online en liefst ook mobiel: van de weg vinden tot een restaurant boeken of zelfs een soulmate vinden... Waarom dan zo geen verzekering afsluiten? Jessica Lion, Head of Flora

De oplossing

Flora is een 100% digitale verzekering, van de inschrijving tot de aangifte van de schade. Ze werd door een volledig autonome entiteit van Ethias ontwikkeld rond drie sterke waarden: eenvoud, snelheid en transparantie.

Het eerste via Flora beschikbare product is de huurdersverzekering. Met een smartphone, een internetverbinding, een bankkaart of een kredietkaart kan iedereen in minder dan twee minuten een polis afsluiten. Vervolgens kunt u uw contract beheren, vragen stellen, een schadegeval melden enz. In de app vindt u ook een overzicht van de situatie, de polis en een verzekeringsbewijs. Een vraag? Een schadeaangifte? Alle interacties gebeuren via de chatfunctie van de app op uw smartphone.

De app is beschikbaar voor Android en iOS en de betaling verloopt via een maandelijkse abonnementsformule, zoals bij Netflix. De komende maanden worden nieuwe functies toegevoegd aan de app. Flora is bovendien van plan om de komende jaren drie nieuwe polissen te lanceren.

De huurdersverzekering Flora by Ethias

De huurdersverzekering Flora is een brandverzekering van Ethias. Zij dekt de schade veroorzaakt in het kader van uw huuraansprakelijkheid en/of aan uw inboedel als gevolg van:

  • Brand & aanverwante gevaren
  • Waterschade
  • Storm en hagel, sneeuw- en ijsdruk
  • Natuurrampen
  • Glasbreuk

De belangrijkste uitsluitingen zijn:

  • Waterschade: schade aan daken, inclusief dakgoten en daklijsten, schade door condensatie.
  • Storm, hagel, sneeuw- of ijsdruk: schade aan bezittingen buiten de woning die niet stevig aan de woning zijn bevestigd of in de grond zijn verankerd.
  • Natuurrampen: schade aan bezittingen buiten de woning die niet stevig aan de woning zijn bevestigd of in de grond zijn verankerd.
  • Een breuk of barst in vensters: Krassen en schilfers

Optioneel: u kunt zich ook beschermen tegen vandalisme, diefstal en poging tot diefstal. U bent niet verzekerd bij vandalisme, diefstal of poging tot diefstal zonder braak in de gemeenschappelijke ruimtes, garages en kelders gesitueerd op het adres van het pand of op een ander adres, in aangrenzende gebouwen of andere gebouwen zonder directe toegang tot het gehuurde goed.

Lees aandachtig de infofiche met onze waarborgen en uitsluitingen en de algemene voorwaarden van het product voordat u de huurdersverzekering Flora afsluit.

De huurdersverzekering Flora is een brandverzekering van Ethias onderworpen aan het Belgisch recht. De overeenkomst wordt afgesloten voor de duur van één jaar. Elk jaar wordt het automatisch stilzwijgend verlengd op zijn verjaardatum voor opeenvolgende periodes van een jaar, behalve als een van de partijen ten minste 3 maanden voor de verjaardatum het contract opzegt.

In het geval van een klacht, kunt u ons een bericht sturen op het e-mailadres complaint@flora.insure of een brief schrijven naar Flora Insurance, Rue de Mulhouse 36 te 4020 Luik.  Als u daarna niet tevreden bent, kunt u contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen (https://www.ombudsman.as), de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel, Fax 02 547 59 75.

Team Flora