Go to content

Helexia

Woning

Ethias ondersteunt samen met Helexia haar klanten in het bereiken van koolstofneutraliteitsdoelstellingen, op basis van nauwkeurige analyses van het energiegebruik en het opstellen van een progressief overgangsplan. Om vervolgens ook de implementatie van de oplossingen, de energiemonitoring en het onderhoud te verzorgen.

De uitdaging

Alle organisaties worden tegenwoordig getroffen door klimaatdoelstellingen en het streven naar een duurzaam energiebeleid. Energietransitie is de naam voor de omschakeling van alle huidige milieubelastende energiebronnen, de zogenaamde fossiele brandstoffen, naar duurzame, natuurlijke en ecologisch verantwoorde alternatieven. Deze energietransitie stelt ons voor de vraag: is die nieuwe energie beschikbaar? En is het betrouwbaar en vooral betaalbaar?

« De sterkte van Helexia ligt in het feit dat ze een end-to-end service aanleveren. Ze stoppen niet bij de analyse maar bieden ook een concrete oplossing en zullen deze nauwkeurig monitoren. » Yves Mélot, Head of Ethias Services

De oplossing

Een grondige energie-audit met bijhorend overgangsplan, inclusief doelgerichte oplossingen en monitoring hiervan.

Helexia is een ESCO, een «Energy Service Company», die haar klanten al meer dan 10 jaar ondersteunt in de belangrijkste fasen van een transitieproject. Helexia maakt deel uit van de Voltalia groep.  

Dankzij haar ervaring steekt zij al haar energie in het bereiken van koolstofneutraliteitsdoelstellingen door samen met haar klanten winnende modellen te ontwikkelen. De aanpak van Helexia is specifiek en pragmatisch. Het «end to end»-proces stelt Helexia in staat op te treden als strategisch adviseur voor de vaststelling van doelstellingen, de nauwkeurige analyse van het verbruik via energieaudits en de vaststelling van een progressief overgangsplan. Ook de implementatie van oplossingen, projectmanagement, energiemonitoring en onderhoud wordt door Helexia verzorgd.  

Om de uitvoering van het transitieproject te vergemakkelijken, kan Helexia ook optreden als derde-investeerder voor haar cliënt door in zijn plaats te investeren, waardoor deze zich op zijn kernactiviteit kan blijven concentreren zonder zijn ontwikkeling te bevriezen.