Go to content

Liberty Rider

Mobiliteit

Liberty Rider is een app voor motorrijders. De app waarschuwt de hulpdiensten bij een val.

De uitdaging

Jaarlijks gebeuren er gemiddeld 3.000 motorongevallen. Bij meer dan 1 op de 5 ongevallen (21%) is de motorrijder de enige betrokkene. Vaak is hij niet in staat om de hulpdiensten te verwittigen.

Moto

De oplossing

Met Liberty Rider neemt u uw engelbewaarder overal mee!

Liberty Rider is een app die door meer dan 400.000 motorrijders in Frankrijk wordt gebruikt. De klassieke versie omvat automatische sms’jes om de route te delen bij vertrek en aankomst en een speciale gps voor motorrijders.

In de Premium-versie waarschuwt Liberty Rider automatisch de hulpdiensten wanneer de app een val detecteert. Hij heeft ook andere praktische functies, zoals waarschuwingen en routeadvies. De app bestrijkt tien Europese landen.

Omdat Ethias overtuigd is van zijn nut voor de veiligheid van al zijn cliënten die hun motor verzekeren, werkt het samen met Liberty Rider om hen een premiumabonnement op de Liberty Rider-app voor te stellen en dus toegang te geven tot alle beschikbare functies.

Hoe werkt het?

Van zodra de app geïnstalleerd is op je smartphone, waakt Liberty Rider over elk van je Moto trajecten. En dit door 3 eenvoudige stappen;

  • Detectie: de app detecteert je val dankzij de sensoren in je smartphone.
  • Alarm: het Liberty Rider assistentieplatform belt je 3 keer.
  • Hulp : als je niet antwoordt, worden de hulpdiensten automatisch verwittigd en gestuurd naar je GPS-locatie.

Goed om te weten: Liberty Rider deelt geen informatie over je ritten zonder je toestemming en registreert nooit je snelheid.