Go to content

MoveUP

Gezondheid

Medische zorg op afstand voor en na een bariatrische operatie

De uitdaging

Het gebeurt almaar vaker dat ziekenhuizen het verblijf van hun patiënten inkorten. Toch is een nauwe band en een goede communicatie met de patiënten belangrijk voor een accurate zorgverlening en voor een goede begeleiding tijdens de revalidatie en bij de opvolging van eventuele complicaties. Zeker wanneer iemand een bariatrische operatie ondergaat, is het traject veel uitgebreider dan de operatie op zich. 

Via moveUP kunnen onze patiënten goed worden geïnformeerd en opgevolgd, en weten wij wanneer ze extra steun nodig hebben van een diëtist, een psycholoog of een kinesist. R. Ceulemans - M. Michiels, Abdominale chirurgie, Heilig Hartziekenhuis Mol

De oplossing

Een platform voor gepersonaliseerde opvolging op afstand, voor de operatie en tijdens de revalidatie

Het moment waarop de patiënt zich kandidaat stelt voor de operatie. Dat is de start van het traject bij een bariatrische operatie. Ook de revalidatieperiode nadien is cruciaal om te kunnen spreken van een geslaagde ingreep. 

Een nieuwe levensstijl is onder meer essentieel. Voldoende lichaamsbeweging, sociale activiteiten en een aangepast dieet dragen bij tot een geslaagde behandeling. Volgens het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) moet een postbariatrische patiënt tot 2 jaar na de operatie worden opgevolgd.  

Dit is waar moveUP de procedure vergemakkelijkt:  

MoveUP presenteert een platform voor de opvolging en coördinatie van medische zorgen op afstand. Ter voorbereiding van een bariatrische operatie en tijdens de revalidatie.

  • Zorgteam bestaande uit artsen, kinesitherapeuten, verplegers, diëtisten en psychologen. 
  • Gepersonaliseerd revalidatieplan.
  • Heldere video’s met oefeningen. 
  • Nauwkeurige opvolging bij complicaties. 
  • MoveUP app en stappenteller.

Ethias is een partnerschap aangegaan met moveUP om dit platform bij patiënten te testen.

Meer weten over de Belgische start-up moveUP? Neem dan zeker een kijkje op hun website.