Go to content

De staat van een voertuig op afstand kunnen controleren

Mobiliteit

Met deze dienst hoeft u niet meer naar een Ethias-kantoor te gaan om een omniumverzekering te nemen voor een tweedehandswagen. Met enkele kliks bent u verzekerd!

De uitdaging

Wanneer iemand een tweedehandsauto koopt en hem wil verzekeren tegen materiële schade, moet een Ethias-medewerker eerst nagaan of er geen schade is aan het voertuig. Daarvoor moet de klant naar een kantoor komen.

De oplossing

Enkele foto’s volstaan!

Met deze dienst kunnen klanten hun voertuig nu op afstand laten controleren aan de hand van enkele foto’s. Wanneer klanten het online contract afsluiten, krijgen ze een e-mail met een uitnodiging om de staat van het voertuig te laten controleren. Ze kunnen dan ofwel een kantoor bezoeken, ofwel de app gebruiken. Met deze applicatie is het niet meer nodig om zich te verplaatsen: u klikt gewoon op de link die u ontvangt, opent de app online, neemt 10 foto’s van de auto en bevestigt.

Zo sparen zowel de klant als de Ethias-medewerkers tijd uit!

De reeks garanties waarop online kan worden ingetekend kan op deze manier bovendien worden uitgebreid. Tot nu toe was het mogelijk om online een autoverzekering BA af te sluiten, maar voor een dekking tegen materiële schade van een tweedehandsvoertuig was altijd een verplaatsing nodig om het te laten controleren. Het voertuig kan nu rechtstreeks via de smartphone worden verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid EN omnium!